Team games • Cursuri • Conferințe – Dezvoltare personală și management
formator Master Advizory - George Mateescu

George Mateescu, 35 de ani, este designer instrucțional la Masters Advisory, unde concepe contexte inovatoare de învățare și formează competențe esențiale de management și dezvoltare personală. Scrie articole, conduce cercetări și creează produse educaționale.

În 14 ani de experienţă a realizat 15 produse educaționale, a livrat peste 100 de programe de formare pentru 3000 participanţi şi a lucrat ca expert în 10 proiecte de asistenţă tehnică, la nivel național.

Este pasionat de activități outdoor și drumeții montane pe timp de iarnă. Îi place să predea și reprezintă procese de management și probleme complexe sub forma unor desene, cu marcarea de etape, consecințe și interacțiuni cheie; alătură acestora comparații, metafore relevante și transformă rapid totul într-o poveste.

Susține programe de formare pentru manageri și profesioniști interesați de aplicarea gândirii sistemice, luarea deciziilor și managementul calității în proiecte. Pregătește formatori interni, speakeri și consultanți pentru creșterea interactivității în prezentările susținute, facilitarea înțelegerii și a memorării rapide și de lungă durată a informațiilor. Promovează practica gândirii vizuale și dezvoltă metodologii originale de reducere a erorilor în serviciile profesionale.

Este specializat în aplicarea metodologiei de management al proceselor Lean Six Sigma în sectorul serviciilor şi ghid montan. Deţine certificarea internaţională a competenţelor CMC © recunoscută de către The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI).

În 2015 a elaborat primul cadru de competențe din România pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare internațională, pe baza unui proces de analiză ocupațională și de standardizare a activităților. Rezultatul este util atât echipelor de proiect, pentru organizarea internă și pregătirea acestora, dar și managerilor, facilitând evaluarea nivelului de maturitate al proceselor și luarea deciziilor de îmbunățire. A formulat contribuții originale și de pionierat cu privire la aplicarea reală a managementul calității în proiecte și urmărirea execuției contractelor. În prezent lucrează la un model de planificare și control al calității, urmărind diminuarea riscurilor de apariție a neregulilor și corecțiilor ulterioare.

Este autorul ghidului "În spatele cortinei", în care parcurge de la A la Z, într-o manieră amuzantă, dar practică și ușor de asimilat, etapele de pregătire, susținere și evaluare a cursurilor și prezentărilor în public. Transformă știința design-ului instrucțional într-o experiență plăcută și accesibilă oricărei persoane care se pregătește pentru public speaking și prezentări de business. Parcurge traseul creării unui produs educațional și alătură managementul cunoașterii alături de procesele cheie într-o organizație.

Alături de colegul său, psihologul Viorel Micu, a conceput programul "Management cu NLP", în care conectează interactiv instrumente de management și gândire vizuală cu tehnici de programare neurolingvistică (NLP). De asemenea, cei doi autori au creat, într-un mod unic și original, programul „Consilier pentru dezvoltare personală”, combinând elemente de eficiență personală și organizare modernă a muncii, cu metode de psihologie practică, management al stresului și lucru în echipă. Obiectivele de învățare urmăresc sprijinirea managerilor să înțeleagă dinamica echipelor în condiții de stres și să acorde feedback echilibrat și suport adecvat colegilor.

A dezvoltat o formulă proprie de învăţare care generează rezultate mai bune într-un timp cât mai scurt. Toate procesele predate sunt reprezentate vizual, iar conținutul este editat special pentru a fi uşor de parcurs, înţeles şi reţinut. Implică activ participanții în jocuri create de el și simulări ale unor situații reale. Consideră că modul de a gândi și acționa poate fi puternic influențat de experiențele formative. Așa cum spunea Edwards Deming,: "Nu vom transforma niciodată sistemul actual de management fără să transformăm sistemul actual de educaţie. Acestea formează unul şi acelaşi sistem."

 

formator Master Advizory - George Mateescu formator Master Advizory - George Mateescu formator Master Advizory - George Mateescu