Team games • Cursuri • Conferințe – Dezvoltare personală și management
formator Master Advizory - Viorel Micu

Viorel Micu, 54 de ani, este psiholog, specializat în dezvoltare personală, descifrarea metaprogramelor și refacerea stării de sănătate. În cadrul Masters Advisory dezvoltă cursuri de public speaking, wellbeing și programare neurolingvistică (NLP).

Are 19 ani experiență în îndrumarea managerilor de companii, a susținut 50 de programe de formare și conferințe și a acordat consiliere pentru 2000 persoane. Elaborează manuale, scrie articole și conduce cercetări cu privire la neuroplasticitatea autoindusă și refacerea stării de sănătate.

În ultimul produs educațional realizat prezintă mecanismele instaurării depresiei, formele de manifestare și implicațiile acesteia în viața profesională și personală, precum și tehnici eficiente de relaționare cu persoane depresive în vederea refacerii tonusului emoțional.

Susține programe de formare pentru manageri și profesioniști interesați de mărirea capacității de relaționare, coordonarea stărilor emoționale și extinderea performanței mentale. Pregătește participanții să decodifice limbajul verbal și nonverbal al interlocutorilor, să cunoască tipuri de personalități dificile alături de strategii eficiente de abordare și să identifice tipare limitative și modalități adecvate de intervenție. Concepe metode inovatoare de management al stresului și de gestionare a conflictelor în echipele de proiect.

Este autorul cărții "Tehnici de supraviețuire în mediul spitalicesc", scrisă într-o perspectivă savuroasă, dar extrem de documentată, despre încredere și posibilitățile nebănuite de potențare a capacităților cognitive. Prezintă posibilități de utilizare a neuroplasticității autoinduse având ca scop final eliminarea eficientă a tiparelor de gândire disonantă. Rularea acestor tipare poate conduce, din nefericire, la probleme de sănătate, blocaje și lipsă de eficiență.

Alături de colegul său, designerul instrucțional George Mateescu, a conceput programul "Management cu NLP", în care conectează interactiv tehnici de NLP cu instrumente de management și gândire vizuală. De asemenea, cei 2 autori au creat, într-un mod unic și original, programul "Consilier pentru dezvoltare personală", combinând elemente de eficiență personală și organizare modernă a muncii, cu metode de psihologie practică, management al stresului și lucru în echipă. Obiectivele de învățare urmăresc sprijinirea managerilor să înțeleagă dinamica echipelor în condiții de stres și să acorde feedback echilibrat și suport adecvat colegilor.

Pasiunea de a preda NLP este animată de ultimele descoperiri din zona neuroștiințelor care atestă faptul că tot ceea ce se întâmplă în organism ţine de informaţiile existente în subconştient, sau baza de date, cu ajutorul căreia se coordonează toate reacțiile metabolice și cognitive. Prin utilizarea "arhitecturii software" potrivite se pot elimina unele disfunctionalităţi care incapacitează reacţia comportamentală coerentă. Astfel creşterea capacităţii indivizilor dintr-o organizaţie conduce rapid la dezvoltarea organizaţiei din toate punctele de vedere.

Consideră că reacţiile învăţate în cadrul cursurilor de NLP intră treptat în rutinele noastre comportamentale, iar din acest moment, acestea vor funcţiona pentru noi o viaţă întreagă, relevant, fiind un citat din lucrările lui Carl Jung: "Până nu transformi inconștientul în conştient, el îți va ghida viața, şi pe acesta tu îl vei numi destin".

Conştientizarea rutinelor comportamentale și a tiparelor care ne coordonează întreaga viaţă, reprezintă primul pas în practicarea metacognției pentru dezvoltarea personală şi utilizarea la nivelul cel mai de sus a tuturor capabilităţilor noastre.

 

formator Master Advizory - George Mateescu formator Master Advizory - George Mateescu formator Master Advizory - George Mateescu